NYHETER

CHEERLEADING I TÄBY FÅR ALLA ATT MÅ BRA! 

Månadens Föreningshjälte - där några av alla de tusentals ideella ledare som finns inom föreningslivet hyllas - är tillbaka igen efter ett kort uppehåll med bland annat Eldsjälsgalan.

Genom tips från er läsare fortsätter Folkspel att åka runt i landet för att uppmärksamma personer som gör så mycket för så många andra.

Maj månads föreningshjälte kommer från Täby. Att Cajsa betyder väldigt mycket för barn, ungdomar och även vuxna visar inte minst den här filmen där Cajsa både blev överraskad om hyllad. Se filmen här. 

När Folkspel och Årets Eldsjäl kliver in i Tibblehallen i Täby, någon mil norr om Stockholm, är det full fart. Det är en minst sagt förvånad Cajsa som blir överraskad av såväl ett stipendium på 3 000 kronor och en bukett med blommor

BLISS

Ultimate Cheer Xtreme är en helt ny cheerleadingförening som gör sin första säsong 20/21. Redan innan säsongstart var vi åtta lag i föreningen. Nu introducerar vi det nionde. För UCX är värderingar grundläggande och en nyckel till framgång.

Vi arbetar för att vara en inkluderande förening där alla är välkomna, oavsett bakgrund och behov. Vi respekterar varandra för våra olikheter, eftersom det är med olikheter vi skapar magi, tillsammans!

Därför är det självklart för oss att vi startar ett lag för personer med en intellektuell funktionsnedsättning redan från start. Vi välkomnar nu BLISS till vår cheerfamilj med barn och ungdomar födda 2010 eller tidigare! Föreningen har fått hjälp av RF-SISU Stockholm och tillsammans med dem tagit fram en processplan för att säkerställa ett väl genomfört och planerat arbete. Rekryteringsplanen görs i samarbete med kommunen och Stockholms parasportförbund. Föreningens ordförande Cajsa Correa sätter stor vikt vid inkludering och går därför in som huvudtränare för detta lag tillsammans med två assisterande coacher, Maja Bengtsson och Olivia Correa. Coacherna har under våren 2020 genomfört flera utbildningar för att kunna möta behoven hos våra nya paracheerleaders på bästa möjliga sätt. Vi är glada över detta samhällsengagemang och säkra på att satsningen gynnar hela föreningen.

Vid frågor kring BLISS eller vår förening samt intresse och anmälan till BLISS kontakta ordförande och huvudtränare Cajsa Correa på mail cajsa@ultimatecheerxtreme.se 

KOREOGRAF SÄSONGEN 20/21

Det är en ära för oss att presentera vårt koreografisamarbete med LC inför säsongen 20/21.

Med flera DM, RM och SM-guld i bagaget har LC över 10 års erfarenhet av sporten, sen 2012 har hon koreograferat åt olika föreningar runtom i Sverige som därefter tagit egna guldmedaljer och MVP pokaler! Idag är hon tränare i den eget uppstartade föreningen Action Athletics för elitlaget Blitz och arbetar deltid som koreograf inom cheerleading men även med konserter, reklam och musikvideos.

Tillsammans med vår egna coach Althea Liewendahl kommer dessa två stjärnor att göra stor succé för UCX. Althea har varit aktiv i Gothenburg Cheer One sedan 2007 och under fem år har hon också varit aktiv och tävlat med Svenska Damlandslaget Team Sweden. Althea har tagit ett flertal SM guld och ett klubb VM-brons med elitlaget Wildcats. Nu är hon coach för vårt junior level 2-lag Glory.
Det utlovas magi!

Ni hittar LC på @j.lcreate & @jehlc och Althea på @coachalthea