BÖRJA HOS OSS

Vill du bli en del av Ultimate Cheer Xtreme vänligen fyll i anmälan här. 

Har du frågor maila cajsa@ultimatecheerxtreme.se
Välkommen till oss! 

TRÄNINGSLAG

Föreningens träningslag delas in efter ålder och inga förkunskaper eller tidigare erfarenhet krävs. Våra träningslag tränar 1,5 - 2 timmar en gång i veckan. Vi har träningslag för aktiva födda 2007-2018.

Våra träningslag är Magic, Hope, Lil Divas, Shine, Flash, Miracle och Glow

PARACHEER

Föreningens paracheerlag vänder sig till barn och ungdomar med intellektuella funktionsnedsättningar. Laget tränar en timme en gång i veckan. Vårt paracheerlag är Sveriges största med 26 aktiva födda mellan 2000 och 2013. 

Vårt paracheerlag är Bliss.

FORTSÄTTNINGSLAG

Föreningens fortsättningslag delas in i ålder och tidigare erfarenhet av cheerleading. För att gå i ett av våra fortsättningslag ska du ha gått på cheerleading i minst 1 år, vara engagerad, vilja att utvecklas och ha god närvaro. Lagen tränar sammanlagt 2 timmar i veckan på ett träningstillfälle. Våra mål är att tävla så många tävlingar utifrån lagets möjlighet. Vi har fortsättningslag för aktiva födda 2010-2015. 

Våra fortsättningslag är Adore och Bling

TÄVLINGSFÖRBEREDANDELAG

Föreningens tävlingsförbredandelag delas in i ålder och kunskap. För att få en plats i ett av våra tävlingsförbredandelag ska du ha svårare skills, vara mogen och redo att satsa och utvecklas på en högre nivå. Vilja, engagemang, närvaro och attityd är andra viktiga saker som krävs. Lagen tränar sammanlagt 4 timmar i veckan fördelat på två träningstillfällen. Vi har tävlingsförbredandelag för aktiva födda 2007-2015. 

Våra tävlingsförbredandelag är Charm, Drama och Mystery.

TÄVLINGSLAG

Föreningens tävlingslag delas in efter ålder, kunskap och erfarenhet. Men det krävs även andra saker för att gå i ett av våra högt presterande tävlingslag. Du ska ha mål och vara en god lagspelare, vilja satsa och träna på en hög nivå. Ha bra attityd, ha hög motivation, alltid vilja sträva efter utveckling. I ett tävlingslag behöver man även ha hög närvaro då du är viktig för laget. Du blir placerad i ett lag som passar dig som aktiv bäst. Vi tror på att inte stressa upp våra aktiva i en högre level än vad dom själva klarar av. Kommer du utanför föreningen så får du komma på provträning och därefter blir erbjuden en plats i det laget som passar dig och din nivå bäst. 

Våra tävlingslag tränar sammanlagt 4 - 6 timmar i veckan fördelat på två till tre träningstillfällen och tävlar. 

Våra tävlingslag tränar hårt för att kunna prestera sitt allra bästa på tävlingsmattan. Vi har tävlingslag i klasserna S3, S2, J2, S1, J1 och M1. 

Våra tävlingslag är Posh, Vogue, Glory, FameBoss och Dior. 

GROUP STUNT (denna säsong 23/24 har dessa lag pausat)

Group stunt är en grupp på fyra till fem utövare som endast fokuserar på stunts. I group stunt utför man stunts på Level 5-7 nivå.

För att träna i detta lag bör man ha längre erfarenhet av cheerleading. Vidare ställs högra krav på närvaro samt vilja att utvecklas.

Våra GS-lag är GLAM och ESSENCE